علائم این عارضه گاهی به قدری مشهود هستند که در صورت پیش آمدن با اولین عارضه میتوان متوجه آن شد ولی در برخی موارد این گونه نیست. به طور کلی نشانه های سرطان رکتوم می تواند شامل موارد زیر باشد:
- خونریزی از دریچه
- خارش و درد در اطراف سوراخ
- توده های کوچک در اطراف و داخل پایین
- ترشح مخاط از پایین
- داشتن مشکلاتی در کنترل موقع مدفوع (بی اختیاری روده)
- نیاز به مدفوع اغلب با مدفوع های شل تر و روان
همانطور که پیشتر به آن اشاره شد، سرطان مقعد ممکن است اصلاً علامتی نداشته باشد یا تشخیص آن دشوار باشد.
همچنین علائم آن اغلب شبیه به انبوه (بواسیر) و شقاق است که بیماری هایی رایج و کمتر جدی هستند.
عوامل خطر سرطان رکتوم
عامل خطر هر چیزی است که احتمال ابتلای فرد به سرطان را افزایش دهد. اگرچه عوامل خطر اغلب بر پیشرفت سرطان تأثیر میگذارند، اما بیشتر آنها مستقیماً باعث سرطان نمیشوند. برخی از افراد با چندین عامل خطر هرگز به سرطان مبتلا نمی شوند، در حالی که برخی دیگر که هیچ فاکتور خطر شناخته شده ای نداشته و دچار سرطان می شوند. دانستن عوامل خطر و صحبت در مورد آنها با پزشک ممکن است به شما کمک کند شیوه زندگی و انتخاب های مراقبت بهداشتی آگاهانه تری داشته باشید.
عوامل زیر ممکن است خطر ابتلا به سرطان مقعد را در فرد افزایش دهد:
عفونت ویروس پاپیلومای انسانی (HPV)
تحقیقات نشان داده است که عفونت رکتوم توسط این ویروس یکی از عوامل خطر سرطان مقعد است. داشتن رابطه جنسی با فردی که دارای ویروس اچ پی وی HPV است، رایج ترین راه ابتلا به این عارضه است. طبق آزمایشات؛ برخی از گونههای HPV را قویتر، و با انواع خاصی از سرطانها مرتبط میدانند. واکسن های اچ پی وی می توانند از ابتلای افراد به برخی سرطان ها جلوگیری کنند.
سن و سال
اکثر افرادی که سرطان مقعد تشخیص داده می شود بین ۵۰ تا ۸۰ سال سن دارند.
تحریک مکرر مقعد
قرمزی، تورم و درد مکرر مقعد ممکن است خطر ابتلا به سرطان مقعد را افزایش دهد.
فیستول مقعدی
فیستول یک تونل غیر طبیعی بین کانال مقعد و پوست خارجی مقعد است. تونل اغلب چرک یا مایعی را تخلیه می کند که می تواند لباس را کثیف یا لکه دار کند. فیستول مقعدی ممکن است بافت های خارجی را تحریک کند یا باعث ناراحتی شود. همچنین ممکن است خطر ابتلا به سرطان مقعد را افزایش دهد.
سیگار کشیدن
استعمال تنباکو می تواند به کل بدن آسیب برساند. مواد شیمیایی حاصل از دود می توانند وارد جریان خون شوند و تقریباً بر هر اندام و بافت بدن تأثیر بگذارند. احتمال ابتلا به سرطان مقعد در افراد سیگاری ۸ برابر بیشتر از افراد غیر سیگاری است.
منبع: مجله نودی